Team Zwaan in Costa Rica

Dag 6 Bezoek aan National Parc Manuel Antonio

Gisteren was een reisdag, vandaag konden we de hele dag besteden aan het bekijken van NP Manuel Antonio, dat slechts 7 km verderop is aan dezelfde weg waar ook ons hotel aan ligt: “easy does it”.  Op internet al gelezen dat dit park erg populair is, ook bij de Ticos zelf. Zo worden de bewoners van Costa Rica genoemd. Dus de tip is om vroeg te komen anders staat er een lange rij voor de kassa...


Om iets over 8 waren wij bij de ingang waar inderdaad al een hele rij mensen stond te wachten: balen. Bijna lieten we ons nog overhalen door een local om toch een tour met een gids te doen (a €36,- p.p.) want dan mocht je gelijk met hem doorlopen zonder te wachten. Toch maar geduldig gewacht en gelukkig ging het redelijk vlot zodat wij om 08.45 uur binnen waren. Door de tascontroles duurde het allemaal vrij lang. Vanwege de apen in het park mocht je maar beperkt eten mee naar binnen nemen.


Het was al best druk en overal stonden gidsen met mooie lenzen op statief die hiermee aan hun groep iets lieten zien. Het lukte soms om dan een beetje mee te kijken of te zien waar hun lens op gericht stond zodat je dan zelf ook kon zien wat het was. Sommige dieren zoals kikkers zijn erg moeilijk zelf te spotten. Op deze manier zagen we een paar kikkertjes, die in een bananenboomblad waren gekropen. Ook zagen we veel Kapucijner-aapjes, waarvoor zelfs gewaarschuwd werd dat ze je spullen wilden inpikken.


Iets verderop zagen we meerdere hagedissen, die zich rustig lieten fotograferen  en filmen. Na een tijdje kon je een keuze maken uit enkele verschillende trails door dit park; de meeste hiervan kwamen uit bij prachtige baaien waar in zee gezwommen kon worden. Na enkele uren wandelen en turen naar mogelijk wildlife, het was hier heet en vochtig, waren wij ook wel toe aan even relaxen op het strand en een dip in de golven van de Pacific Ocean.


Over een pad waarlangs luiaards zouden kunnen zitten, liepen we terug naar de uitgang. Helaas geen luiaard gespot, wel een brulaap, die flink tekeer ging. Net voor het echt begon te regenen, zaten we weer in de auto. Terug in het hotel was het weer even droog en hebben we nog gezwommen in het zwembad. Daarna is het weer flink gaan regenen. Mooi tijd om wat te lezen, een blog te schrijven of wat foto’s uit te zoeken. 


Voor het avondeten zochten we op internet een typische locaal restaurant, La Cocina, waar drie dames de boel runden. We bestelden weer heerlijke fruitsmoothies, maaltijdsalades en vis met rijst en salade. Door de regen gingen we niet meer naar het strand van Quepos... Het was weer een mooie dag!

Reacties

Reacties

Sylvia

Geduld is een schone zaak maar is uiteindelijk weer beloond. Mooie foto's. Onvergetelijke ervaringen lijkt me. Zijn jullie allemaal het water in geweest?

Marjolijn .

Ja zeker, Syl, en dat was heerlijk verfrissend! Lekker meedeinen op de golven van de Pacific...

Lily

Klinkt als een fijne dag team Zwaan! Haha, zie die brulaap helemaal voor me!
Ik ben ook dol op luiaards, misschien zien jullie hem nog later....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!